Bun Venit La SunShine Festival

Primul Dintr-o Serie De Evenimente Luminoase · Roşia Montană · 2016 Septembrie 8-25


Let the SunShine in!

SunShine este un omagiu adus vieţii şi o strigare către toţi cei care vor să o onoreze. Cuvintele cheie ale evenimentului SunShine sunt dragoste faţă de natură, comuniune între oameni, creaţie, comunicare, cunoaştere, muzica electronică şi acustică, artă, frumuseţe, bucurie şi armonie. În ultumul deceniu Roşia Montană a devenit simbolul conştiinţei ecologice şi civice a României. SunShine îşi propune să facă din acest minunat loc punctul zero al uniunii oamenilor într-o viziune comună şi activă, bazată pe iubirea faţă de tot ceea ce înseamnă viaţă.


SunShine este un spaţiu deschis şi o invitaţie adresată:

Iubitorilor de natură, organizaţiilor şi activiăţilor de mediu implicate în acţiuni ce gravitează în jurul protejării biodiversităţii ţi a mediului înconjurător Celor care iubesc Roşia Montană şi vor să se implice în dezvoltarea durabilă a acestei regiuni Căutătorilor spirituali şi celor care au o abordare holistică asupra vieţii, dornici de noi experienţe care să le lărgească conştiinţa şi percepţia, având intenţia ca alături de alţii să se implice activ în ancorarea de energii înalte pentru înălţarea vibraţională a Pământului şi în manifestarea unei lumi a com-uniunii, armoniei şi abundenţei Artiştilor şi meşterilor ce împodobesc şi infrumuseţează existenţa prin dăruirea şi creativitatea lor Iubitorilor de muzică şi dans care au respect faţă de natură şi semeni Iniţiatorilor de comunităţi autosustenabile/armonice şi curajoşilor care vor să păşească pe acest drum, sau să se alăture unor comunităţi deja existente Iubitorilor satelor montane şi a tradiţiilor specifice lor

Get The Vibe!


Programul · Privire de Ansamblu

Săptămâna 8-15 septembrie este dedicată unei serii de activităţi ecologice ce privesc comunitatea din Roşia Montană, organizării de cursuri practice cum ar fi identificarea şi valorifcarea florei spontane şi altor activităţi de gen în aer liber.

Marea parte a evenimentelor SunShine va începe pe 15 septembrie, când se vor deschide scenele pentru muzică. Weekendurile 16-18 şi 23-25 vor avea cea mai mare afluenţă de artişti şi desigur, participanţi.

Frumuseţea pădurilor de foioase ce încep să ruginească odată cu jumătatea lui septembrie reprezintă unul dintre decorurile ideale pentru acest eveniment. La SunShine soarele va străluci cu siguranţă, la propriu şi la figurat!


Viziune · Mesajul SunShine

SunShine şi-a propus să fie primul eveniment din România care să reunească într-un spaţiu larg şi destins al comunicării şi exprimării: iubitori de natură şi ecologişti înţelepţi, călători pe drumul spiritului, adepţi ai permaculturii, artişti-copii ai frumosului, ctitori de noi comunităţi sau curajoşi care vor să păşească pe acest drum, inventatori şi promotori ai energiei libere şi tehnologiilor luminii, iubitori ai patrimoniului cultural tradiţional, meşteri fauri, alchimişti practici şi minunaţi artişti din diferite zone de expresie.

Este o nevoie imperioasă ca societatea actuală să lase în urmă valorile educaţiei antropocentriste - care a făcut până acum imens de mult rău naturii şi să îmbrăţişeze un nou sistem eduacţional bazat pe respectul faţă de viaţă, în care punctul focal nu este reprezentat de om, ci de relaţionarea armonioasă între toate regnurile existente pe Pământ. Timpurile prezente cer crearea unui cadru nou de manifestare, care să-i adune la un loc pe toţi iubitorii de viaţă din diferite tabere culturale, spirituale sau activiste, pe oamenii cu spirit viu şi tânăr de toate vârstele care ar dori să se cunoască şi să se implice în acţiuni comune, manifestând împreună cele mai altruiste vise ale omenirii.


Mize şi Premize

Intenţionăm acum şi pe viitor să să reunim cât mai mulţi oameni şi ong-uri implicate în protejarea biodiversităţii şi a mediului înconjurător, pentru a crea şi susţine prin diverse proiecte o voce comună socială care să acţioneze eficient şi definitiv pentru: oprirea despăduririlor, ecologizarea parcurilor naturale, diminuarea consumului care susţine industria poluatoare, promovarea şi aplicarea permaculturii şi a arhitecturii organice, curăţarea râurilor, promovarea educaţiei ecologice şi lansarea de propuneri legislative întru acordarea de drepturi naturii. În perioada SunShine vom începe realizarea unui film documentar prin care dorim să cerem sprijin la nivel international pentru protejarea naturii magnifice a Apusenilor. Documentarul va sta la baza unei campanii internaţionale de strângere de fonduri - absolut necesare pentru o astfel de acţiune de amploare.

O altă miză importantă o reprezintă stimularea creării de comunităţi autosustenabile. Astăzi din ce în ce mai mulţi oameni doresc să apuce această lăudabilă cale. Prin SunShine ne-am propus să încurajăm acest fenomen, învitând membri ai comunităţilor existente din România spre a ne împărtăşi din experienţa lor. Porţile micii noastre comunităţi Soarela Alb create de The Shining Earth în Apuseni vor fi întotdeauna larg deschise tuturor celor interesaţi de a afla mai mult sau de a se implica:

De asemenea intenţionăm să creăm prin ceremonii, meditaţii, muzică şi alte expresii artistice un câmp energetic activ care să participe la ridicarea vibraţiilor ţării şi ale planetei, care la nivel social să ducă la generarea de acţiuni noi menite să armonizeze, să pacifice şi să înfrumuseţeze Pământul.

Nu în ultimul rând, prin diferite acţiuni ce vor începe odată cu SunShine ne propunem să participăm pe termen lung la dezvoltarea durabilă a Roşiei Montane în spiritul ecosofiei, al respectului faţă de biodiversitate şi al iubirii între semeni.


Am dori să mai menţionăm...

La SunShine încurajăm echilibrul şi armonia şi descurajăm consumul de substanţe ilegale, carne şi excesul de alcool.


Articole Recomandate

SunShine · Un spaţiu al ctitorilor de comunităţi armonice şi sustenabile Trăim clipele începutului unui exod firesc către un trai în armonie cu natura, către o viaţă a comuniunii între oameni, către o viaţă ale cărei coordonate sunt frumuseţea, bucuria, vibraţiile înalte... Citeşte mai mult
SunShine · Un omagiu adus vieţii şi o chemare către toţi cei care vor să o onoreze Este vital să ne întâlnim cât mai mulţi iubitori ai naturii şi membri ai ong-urilor de mediu active, pentru a crea o viziune şi un plan de acţiune comun la nivel de ţară. E vremea să ne unim forţele... Citeşte mai mult

Scena SunShine

Muzica... este ceea ce umple spaţiul dinăuntrul atomilor.

Muzică & Vibraţii Sonore

Programul SunShine este în continuă completare. Lista va fi actualizată aici pe parcurs...

Barbarossa Samba Group · percuţie braziliană

UFe · world electro sounds of joy

El Madre · "stupa noise" & acusmatic sounds

Bogdan Octav & Cercul Întreg

Văzduh · world electro sounds of joy

Neica Nimeni · classic turntables, only vinyls

dj spejbl · detroit techno/oldschool house

Omul Tzuc · world electro sounds of joy

Mr. Chillum C. Hill · psychill

Styx.Dj · psydelic wizard


Mistah White · hiphop/reggae/ragga/chill

Burner Greene · electro/mashup/dub

Mefisto

Abuabua · World music

Brad · tehno spirit

Trans Humantza · psy dreams

Hip · techno, progressive, tech house

XOA & Psylev · psy-progressive music

Thal (Psy Crew) · psy-trance/forest/dark/ambient sounds

Activitiăţi

Cel mai scump lucru din lume este Timpul Liber. Bucură-te de el din toată fiinţa!

Activităţi şi Non-Activităţi

Lista participanţilor este deschisă tuturor celor care vor să se exprime şi ale căror sugestii le primim cu braţele deschise. În această secţiune vom afişa mereu cine s-a alăturat programului SunShine...


Drumuri către Spirit

Tarot şi Poveştile Iubirii dintre Cer şi Pământ cu Anca Vasilescu
Respiraţia Soarelui cu Raziel
Conectarea cu Spiritul Planetei cu Raziel
Paşi în Meditaţia Activă cu Raziel
Ceremoniile Apei şi ale Vieţii Cristaline cu The Shining Earth
Ceremoniile Inimii de Diamant cu The Shining Earth
Cercul Poveştilor Vii cu Mihaela Gheorghe
Vindecare Reconectivă cu Maria Eirene
Introducere în Arta Respiraţiei cu Teodora
BodyConscious Workshop cu Primitiv Entertainment
Tao şi Experienţa Personală · Despre Tao şi Taoism cu Cristi Pascal
Meditaţia Zen · Meditaţia Tăcerii cu Cristi Pascal
Viniasa & Nidra Yoga cu Dana Nedelcu
Msaj Energetic şi Terapeutic cu Ioana
Masaj cu Drag cu Luna Clara
Holistic Motion cu Daniel Dragoescu
Sunete Vindecătoare de Gong şi Boluri Tibetane cu Simona Cornea
Călătorii cu Toba Şamanică în Cele Trei Lumi şi Cerc de Femei cu Flavia
Children Of The Bliss Workshops şi Ceremonii cu Ava Tara
Arca lui Anca cu Anca


Comunităţi Armonice şi Autosustenabile

Casa Cu Brad · O Altfel de Casă prezentare proiect cu Cristi Pascal and Alexandra Roman
Soarele Alb · O aşezare clădită din inimile oamenilor cu The Shining Earth
Introducere în Proiectul Venus cu Claudiu Iulian Barbu de la Pachamama Romania


Ecosofie, Permacultură, Ecologie

Geamăna - Când natura înseamnă "prea puțin" cu Cristi Pascal and Alexandra Roman
Drepturile Naturii prezentate de Pachamama Romania prin vocea lui Daniel Diaconu


Prezentare de Proiect

Tehnologiile Magnetico-Gravitaţional-Cuantice cu Grup de Studii Bucureşti (MGQ)


Artă, Magie şi Intstalaţii

Atelier de Măşti Magice Tradiţionale din crengi cu Cosmin Marinescu
Cântând în Vânt · Instalaţie Arizanală de Sunete Cristaline cu Luna Clara


Workshops & Home Made

Alchimia Plantelor cu Sava Raul
Cum se face Săpunul cu Mihaela Stoica
Aromele Presei de Ulei cu Diana
Cules de Plante Medicinale cu Teodora şi Raziel
Facerea Zacuştii cu The Shining Earth
Zămislirea Murăturilor cu The Shining Earth


Filmul Care Inspiră

Water The Great Mystery
Sun Revolution
Home
La Belle Verte
In Transition 2.0
Nosso Lar


Activităţi Recreative

Drumeţii, tras cu arcul, ateliere de dans, concerte de linişte, trasee cu bicicleta... Vacanţă să fie!

Intrare

Let the SunShine in!

Dar din Dar se face Raiul

Primim Să Dăruim

Donaţiile ne ajută la susţinerea acestui eveniment şi a continuităţii proiectelor The Shining Earth.


Suport

Pentru a oferi cât mai multor oameni posibilitatea de a participa la acest eveniment şi fiindcă credem în economia darului am decis ca intrarea să se facă pe bază de donaţii. De la 1 leu la 1.000.000 de lei, fiecare contribuţie este binevenită!


Gratitudine

Pe toată perioada evenimentului donaţiile pentru cei care susţin ateliere sunt mai mult decât binevenite! Acestea le oferă susţinerea de care au nevoie pentru a putea călători mereu în locuri minunate, unde să poată dărui din ceea ce sunt.

SunShine · Roşia Montană este un eveniment cu porţile deschise tuturor fiindcă în primul rând se adresează inimilor oamenilor şi bucuriei lor de a fi şi vibra ÎMPREUNĂ!

Pentru o susţinere elegantă a evenimentelor şi continuitatea lor avem mare nevoie de sprijinul vostru al celor care rezonaţi şi vă bucuraţi că există astfel de fericite "întâmplări" în această ţărişoară.

Am pornit la drum fără sponsori şi cu un buget redus. Toţi cei care vin să susţină ateliere sau să cânte vin fără să ceară onorarii. Vin fiindcă au rezonat cu SunShine şi fiindcă vor să participe la răspândirea unei vibraţii a comuniunii, frumuseţii şi armoniei.

Da, avem mare nevoie de donaţii şi ne bucurăm de pe acum că ele vor curge din belşug spre bucuria noastră a tuturor. Avem mare nevoie de sprijin şi de "participarea" voastră şi suntem recunoscători că ne veţi sprijini.


De Ce Anume Avem Nevoie?

1. Bani pentru transportul celor care oferă conţinut evenimentului, amenajare scenă, combustibil, alimente, consumabile, materiale pentru workshopuri etc.

2. Alimente neperisabile: ulei, făină, zahăr, leguminoase, miere, cereale, condimente, cafea, cacao etc. Ele sunt necesare pentru hrana a mai mult de 20 de voluntari şi a tututor artiştilor care ne vor trece pragul.

3. Căni şi pahare din carton pentru băuturi fierbinţi.

4. Borcane cu capac de diferite dimensiuni pe care o să le folosim pentru gospodărirea de iarnă şi workshopurile conexe.

5. Prelate mari pentru protecţia scenelor şi a echipamentelor.

6. Pânze mari pentru decoruri.

6. Saltele pentru amenajarea unor locuri de cazare în şură.

7. Lămpi artizanale, felinare, torţe.

8. O imprimantă multifuncţională pentru afişe, documente etc.


Doreşti Să Contribui?

Participă printr-o donaţie la acţiunile şi proiectele The Shining Earth. Voim ca darurile noastre să fie accesibile tuturor. Ne încredem în economia darului. Suntem recunoscători.

Donaţiile pot fi făcute în conturile Asociaţiei The Shining Earth: RO73BTRLRONCRT0334339301 (RON)
RO23BTRLEURCRT0334339301 (EUR)
RO27BTRLUSDCRT0334339301 (USD)
SWIFT/BIC: BTRLRO22
Banca: Banca Transilvania sucursala Abrud
Cod unic de inregistrare: 35687765.

Sau prin PayPal:

Obiectele şi alimentele neperisabile pot fi trimise prin poştă pe adresa Sat Corna, nr 713, comuna Roşia Montană, judeţul Alba pentru The Shining Earth în atenţia Teodorei Apostol. Sau aduse de către cei care veniţi la SunShine...

Mulţumim pentru susţinere!

Cazare, Găzduire şi Masă

Eat, Pray, Love... Nu uita să Bei şi să te Odihneşti între timp!

Ai visat vreodată să stai pe un Munte de Aur?

La SunShine vei avea ocazia...


Cazare · Plan A: Camping

Vino cu cortul şi experimentează conceptul nostru de Air B&B: aer proaspăt, tăpşan cât verzi cu ochii şi mic dejun organic. Aerul şi păşunea sunt la liber (incluse în donaţia de la intrare). Alimentele şi lichidele sunt pe cont propriu. În cadrul SunShine vor fi amenajate zone amplii de camping, pe platoul unde se va desfăşura evenimentul - Platoul Ţarina.


Cazare · Plan B: Găzduire

Dacă doreşti să-ţi petreci nopţile sub un acoperiş, să cunoşti viaţa locală sau poate să explorezi mai mult regiunea, te putem ajuta să găseşti cazare în casele particulare sau pensiunile turistice din Roşia Montană. Dacă optezi pentru această variantă îţi recomadăm să ne contactezi din timp pentru a te pune în legătură cu localnicii care oferă servicii de turism în zonă.


Bar şi Bucătărie

Barul va fi instalat în proximitatea scenei principale. Bucătăria va fi amenajată în curtea casei noastre din Ţarina situată la 200-300 de metri de scena evenimentelor (casa din fotografia de mai sus, asociată secţiunii).

Cum Ajungi?

Pe-o Rază de Soare...

Aceste drumuri au fost construite cândva de Căutătorii de Aur... Pentru a fi străbătute acum de Căutătorii Luminii.

Variante de Acces

Cu Maşina · SunShine va avea loc pe platoul de la Ţarina, un sătuc al Roşiei Montane unde mulţi ani la rând s-a organizat Fân Fest. La intrarea în Abrud dinspre Zlatna pe partea stângă există o benzinărie. Chiar vis-a-vis de această benzinărie începe drumul care urcă spre Corna şi Cupru Min. După aproximativ 13.5 km parcurşi pe acest drum va trebui să intraţi pe un scurt drum forestier, aflat pe partea stângă. Vor fi indicatoare cu SunShine pe tot parcursul, atenţie să nu rataţi semnul de la drumul forestier, întrcucât apare după o curbă. Drumul forestier este în bună stare, nu are pante, "durează" cca. 400 metri şi duce direct la intrarea în platou.

Cu Transportul În Comun · Tren nu este decât până în Alba Iulia, recomandăm folosirea microbuzelor. In principiu punctul de oprire este la Gura Rosiei. Din Gura Roşiei mai sunt câţiva km până în piaţă - centrul cultural din Roşia Montană. De aici în Ţarina se poate ajunge pe jos, urcând pe o cărare în pădure, unde desigur vor exista marcajele corespunzătoare. În piaţa centrală din Roşia Montană întrebaţi de magazinul lui Sorin Jurcă, acolo veţi primi indicaţii cu privire la traseul de urcat. În limita posibilităţilor, dacă există maşină disponibilă, vă putem lua din Gura Roşiei. Sunaţi inainte la 0732 976 135 Bogdan sau 0745 666 935 Alexandru.

Contact SunShine

Scrie-ne şi îţi vom răspunde în maxim 24h. De asemenea ne poţi contacta şi prin intermediul paginilor noastre de Facebook.

shinetheshiningearth.com

+40 751 515 254

+40 757 800 274

Roşia Montană, Jud. Alba, Romania

Organizatori:
Pagina festivalului:

Parteneri

Fă cunoştinţă cu prietenii şi colaboratorii noştri
Contactează-ne şi devino partener!

Dă Vestea Mai Departe

Disctribuie această pagină pe reţelele tale sociale:

Comentarii